Wanneer u een arbeidsadvocaat nodig hebt

Er zijn momenten waarop een bedrijfseigenaar de wijze juridische begeleiding van een arbeidsadvocaat nodig heeft. Wanneer moeilijke problemen aan de orde komen, zoals stakingen, vakbondsonderhandelingen, contractgeschillen of klachten van uw werknemers, helpt het om juridisch advies in te winnen. Elke situatie is uniek en de arbeidswetgeving verandert elk jaar. U wilt het goed doen door uw werknemers en toch een strak schip besturen. Met het advies van een advocaat kunt u precies dat doen.

Industrieën

Tegenwoordig hebben verschillende industrieën problemen die moeten worden aangepakt door een arbeidsadvocaat. Deze verschillende industrieën hebben vakbonden of zijn bezig deze te organiseren. Enkele voorbeelden zijn supermarkten, ziekenhuizen, hotels, verpleeghuizen, scholen, landbouw, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en de bouwsector. Wanneer de werknemers een vakbond vormen, hebben ze collectieve onderhandelingsrechten. In onderhandelingen hebben deze werknemers zeggenschap over het al dan niet accepteren van een contract. Wanneer zich problemen voordoen, is juridische hulp nodig.

Contractgeschillen

Wanneer het tijd is om opnieuw te onderhandelen over een nieuw contract tussen de werknemers, hun vakbond en een werkgever, gaat het soms soepel en andere keren zijn er geschillen. Deze geschillen kunnen betrekking hebben op verschillende kwesties, zoals het beloningspercentage, medische zorg, arbeidsomstandigheden, vrije tijd en meer. Als binnen een bepaalde periode geen overeenstemming kan worden bereikt, kunnen de werknemers staken. Stakingen kunnen op veel manieren verwoestend zijn voor een bedrijf.

Ten eerste weigeren ervaren werknemers hun werk te doen, dus er zijn tal van onvoltooide taken. Ten tweede lopen deze werknemers vaak voor de site met piketborden. Dit zorgt ervoor dat veel klanten zich afwenden en hun bedrijf ergens anders naartoe brengen. Passende oplossing vereist vaak de hulp van een arbeidsadvocaat zodat iedereen in overeenstemming komt. Het is belangrijk om legale stappen te nemen, anders kunnen er kosten worden aangespannen tegen het bedrijf.

Klachten

Als een werknemer een berisping heeft gekregen omdat hij iets verkeerd heeft gedaan, kan hij of zij een klacht indienen. De werknemer zou kunnen beweren dat de berisping onrechtvaardig of niet waar was. In dit geval zou een arbeidsadvocaat het bedrijf vertegenwoordigen om zijn acties te verdedigen. Er zal een onderzoek worden uitgevoerd, verklaringen van alle betrokkenen worden afgelegd en er zal een beslissing worden genomen. Er kan een bemiddeling plaatsvinden, een bijeenkomst tussen de tegenpartijen in een poging de problemen op te lossen.

Als u collectieve onderhandelingsproblemen heeft met uw werknemers, bent u niet de enige. Dit is tegenwoordig een veel voorkomend probleem in de werkwereld. Of u nu een ziekenhuis, verpleeghuis, supermarkt, loodgietersbedrijf, school of een ander vakbondsbedrijf bezit of beheert, u wilt het beschermen. U wilt ook binnen de letter van de wet blijven terwijl u toch eerlijk bent voor uw werknemers.